Ik ben altijd bereikbaar voor een goed verhaal.

Misschien kan ik jullie met een casus helpen.

Is een spel net zo goed in het transformeren van gedrag als het is in het bieden van plezier en sociale interactie?

Ja! – Ik geloof dat een serious game een team kan activeren, motiveren, samenwerking kan versterken en inzicht kan vergroten.

De eerste stap is een:

Of neem direct contact op via:

+31 6 423 76 117 info@preludens.nl

Een goede voorbereiding is de basis van een succesvol project.

Preludens Service
Preludens Service
Preludens Service
Preludens Service
Service06

Dienstverlening Preludens

Het is mogelijk om het bereik van Serious Gaming te vergroten door de opdrachtgever te ontzorgen en goed voor te bereiden.

Overweegt jouw team de kansen van serious gaming en game based leren te verkennen, maar ben je nog onzeker over de mogelijkheden?

Of loop je vast wanneer je specifieke kennis of veranderingen wilt overdragen?

Expertise

Mijn expertise richt zich op het begeleiden van organisaties die de verschillende manieren van serious gaming willen inzetten. Ik geloof dat een goede begeleiding vooraf, gecombineerd met een gestructureerde aanpak, de sleutel is tot succes.

Methoden

Met meer doordachte ontwerpmethoden kun je de implementatie en impact van Serious Games en Game based leren sterk verbeteren. Laten we de twijfel wegnemen en samen ontdekken wat serious gaming voor jouw organisatie kan betekenen!

De beste aanpak voor een succesvolle implementatie van serious gaming is focussen op de doelen van de transformatie en niet op het product zelf

De missie van Preludens is om de toegankelijkheid van serious gaming te vergroten.

Een serious gaming traject wordt vaak gezien als een -alles of niets- besluit. Waarbij de opdrachtgever bij aanvang grote, onoverzichtelijke keuzes moet maken. Ik geloof in een gefaseerde aanpak, waarbij jij op het juiste moment – de juiste keuzes kan maken. 

Door jou in het voortraject al intensief te begeleiden, creëren we een stevig fundament voor het vervolg. Hierdoor kun jij met vertrouwen navigeren door de wereld van serious gaming.

Daarom bied ik de volgende diensten aan:

 
 
Brainstorm kaartspel

Gamestorm

Als je de mogelijkheden van serious gaming wilt verkennen, kunnen we starten met een gamestorm. In één of meer korte brainstorm-achtige sessies (2 uur) verkennen we samen de mogelijke kansen en toepassingen van serious gaming voor jouw specifieke situatie. We nemen je casus onder de loep en krijgen grip op wat een serious gaming traject voor jou kan betekenen. De eerste sessie kost je niets. Laten we samen de storm trotseren en ontdekken hoe serious gaming jouw uitdagingen kan aanpakken en transformeren!

Game thinking workshops

Wanneer je met je team een nieuwe manier van ontwerpen en samenwerken zoekt, kunnen we een game thinking workshop uitvoeren. “Game Thinking” is een methodiek die de motiverende aspecten van games gebruikt om echte problemen aan te pakken en oplossingen te ontwerpen. Game Thinking workshops kan ik aanbieden voor teams van ongeveer 14 deelnemers, waarbij we een actueel probleem verkennen. Game thinking is niet alleen een middel om oplossingen te vinden, maar ook om mensen te activeren en te motiveren om deze oplossingen daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Serious Game Design

Als je zoekt naar een serious game, dan kan ik deze voor jullie ontwerpen en van begin tot eind begeleiden. Met een diepgaande expertise in het ontwerpen van serious games, vertaal ik problemen naar oplossingen. Door de jaren heen heb ik uitgebreide ervaring opgedaan met het ontwerpen van MicroGames, Digitale Serious Games en Bordspellen. Hierdoor bezit ik een breed scala aan tools om aan jullie specifieke behoeften te voldoen. Ik heb een bijzondere passie voor serious kaartspellen, vanwege hun ongelooflijke toegankelijkheid in ontwerp en gebruik.

Preludens Fundament

Game Based Leren

Wil je jouw training upgraden of een gloednieuwe ontwikkelen? Overweeg dan het toevoegen van game-elementen om de betrokkenheid en intrinsieke motivatie van jouw deelnemers te stimuleren. Ik werk met een effectief tweestappenplan: basiskennis wordt online getraind, waarna de verworven vaardigheden offline toegepast worden in sessies met een bord- of kaartspel. Een cruciaal aspect hiervan is het gebruik van boeiende verhalen en realistische scenario’s om de training te versterken en deelnemers te helpen de geleerde kennis toe te passen in praktijkgerichte situaties.

7 design principes

“Met de juiste ontwerpmethoden kan de kracht van Serious Games en Game-Based leren volledig worden ontsloten. ‘Goed design is de helft van het werk’ en in plaats van te worstelen met de complexiteit van serious games, ‘breng expertise in het spel’.

Focus op de reis, niet alleen op de bestemming: de sleutel tot succesvolle serious gaming ligt in het richten op de doelen van de transformatie, en niet alleen op het eindproduct.

Preludens gelooft dat ‘een sterk begin het halve werk is’ – een solide basis voordat de productie begint, versterkt de impact van serious gaming. Mijn aanpak combineert creativiteit met beproefde methodes – ‘het beste van beide werelden’.

Door samen te werken, verminder je niet alleen de belasting op je eigen middelen, maar ‘verander je het spel’. Mijn expertise is er om projectstress te verlichten, controle te verhogen en in het algemeen ‘een solide fundament te bouwen’ voor je serious gaming projecten.”