[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1660550506271{padding-top: 35px !important;padding-bottom: 35px !important;background-color: #e7e0da !important;}”][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8002″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Port Constructor is een serious game, een spelomgeving waarin de speler inzicht krijgt in wat er komt kijken bij het beheren en ontwikkelen van een haven.

Partners:
Havenbedrijf Rotterdam, STC, Erasmus Rotterdam, TU Delft, Mproof/InThere.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De spelomgeving geeft de speler inzicht in de aspecten van het beheren en ontwikkelen van een haven. De speler is de havenautoriteit en heeft de taak om in een gekozen scenario een havengebied te ontwikkelen.

Welke keuzes kunnen of moeten gemaakt worden? Moeten er nieuwe havengebieden worden ontwikkeld? Moet er nieuwe infrastructuur worden aangelegd? Aan welke partijen worden de havenpercelen verhuurd? Wie worden de partners?

Het spel daagt de speler uit om keuzes te maken rekening houdend met de drie p’s van people, planet en profit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1660550536050{padding-top: 35px !important;padding-bottom: 35px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”8011″ img_size=”” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Scenario’s die kunnen worden gekozen betreffen de energietransitie (met verschillende snelheden), arbeid gerelateerde ontwikkelingen en ontwikkelingen in vervoersstromen: synchromodaliteit. De game is inzetbaar voor en door studenten en havenprofessionals bij bedrijven en haven gerelateerde organisaties.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][qodef_section_title type=”standard” position=”left” title_tag=”h3″ disable_break_words=”no” title=”Mogelijkheden:” title_color=”#eda70e”][vc_column_text]

Toepasbaar voor elke haven – Alle situaties en interacties die optreden in een echt havengebied kunnen worden gesimuleerd. In eerste instantie voor de Rotterdamse haven, maar ontwikkeling van de game voor andere echte of virtuele havens is ook mogelijk.

Spelen met scenario’s – De game biedt verschillende scenario’s op het gebied van energietransitie (verschillende eindresultaten mogelijk, bijvoorbeeld 60% of 98% CO2-emissiereductie) en synchromodaliteit (verschuiving in transportstromen).

De game daagt ons uit om te leren over havenontwikkeling – Deze serious game is uitdagend en inzetbaar binnen de havensector in Rotterdam en daarbuiten en biedt daarmee de mogelijkheid om het inzicht in havenontwikkeling te verdiepen en te verbreden.

Handig – Omdat het spel responsive en online is, kan het overal en op elk apparaat gespeeld worden.

Expertise – Het Havenbedrijf kan de game inzetten om zijn eigen expertise op het gebied van havenontwikkeling te tonen. De game is een hulpmiddel bij de profilering van het internationale adviesaanbod voor de ontwikkeling van havens elders.

Wervingscommunicatie – Bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen het spel aanbieden aan studenten en geïnteresseerde professionals.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1660550841306{padding-top: 70px !important;padding-bottom: 70px !important;}”][vc_column][qodef_section_title type=”standard” position=”left” title_tag=”h3″ disable_break_words=”no” title=”Uitdagingen:” title_color=”#eda70e”][vc_column_text]

Realistische game content bouwen – Er moeten realistische scenario’s in de game worden ingebouwd op het gebied van automatisering, digitalisering en energietransitie. In de scenario’s moeten concrete keuzes worden geboden ten aanzien van de drie p’s people, planet en profit en beschikbare ruimte in de haven.

Aantrekkelijk spel om te spelen – De spelers kunnen realistische scenario’s spelen die zich in de toekomst kunnen voordoen. Dit maakt het spel aantrekkelijk en uitdagend.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][qodef_section_title type=”standard” position=”left” title_tag=”h3″ disable_break_words=”no” title=”Invloed:” title_color=”#eda70e”][vc_column_text]

Speelse kennismaking met havenontwikkeling – Door middel van een uitdagende spelomgeving krijgen stakeholders dieper en breder inzicht in havenontwikkeling en de impact van trends en ontwikkelingen hierop.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][qodef_button type=”outline” text=”Serious gaming for port development as a learning tool: a case study of port constructor” target=”_blank” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-arrow-right” font_weight=”” link=”https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/530/1/012005″ color=”#113847″ hover_color=”#113847″ hover_background_color=”#eda70e” border_color=”#eda70e” hover_border_color=”#113847″ margin=”20px 0px 0px 50px”][/vc_column][/vc_row]